Siden 1953 har Schweizerhalle været en del af Tønders kulturliv. Huset danner i dag ramme om alt mellem koncerter, teater foredrag, revy og comedy.

Schweizerhalle | Tønder Kulturhus er det naturlige centrum for Tønders kulturliv. Den smukke teatersal er fra 1953 og har stadig de originale Vilhelm Lauritzen lamper fra dengang – de samme som blev brugt i Radiohuset i København. I 1993 blev huset ombygget og man ændrede navn til Tønder Kulturhus.

Navnet

Tønders oprindelige Schweizerhalle lå i en villa, inspireret af sydtysk tyrolerbyggestil. Her mødtes især det tyske mindretal i byen til dans og musik. Efter en brand flyttede man til den nuværende adresse og tog navnet med.

I dag

Schweizerhalle | Tønder Kulturhus danner rammen om ca. 80 arrangementer om året. Derudover bliver huset brugt til møder, udstillinger og skolearrangementer m.m..

Huset har professionelt lyd og lysanlæg, og med en fleksibel indretning er der mulighed for mange forskellige typer kulturarrangementer.
Schweizerhalle | Tønder Kulturhus drives af Tønder Kommune. Arrangementer i huset laves i samarbejde med lokale kulturforeninger eller professionelle arrangører.

Plakat

Vil du gerne have et lille stykke af Schweizerhalle derhjemme?

Vi har fået lavet den flotteste plakat med vores smukke lysekrone, som kan pryde hjemme hos dig.

Plakaten er i A1 format (længde = 59,4, højde = 84,1 cm), og koster 50 kr.

Du kan enten købe plakaten i baren ved dit næste besøg i Schweizerhalle, eller sende en mail til kulturhuset@toender.dk for at høre andre muligheder for at købe plakaten.