Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Et tysk liv – teater

24 januar kl. 19:30


Pris: kr125 – kr200

Et tysk liv – teater

24 januar kl. 19:30


Pris: kr125 – kr200

Det Kongelige Teater kommer til Tønder

Oplev en stærk solopræstation med Kirsten Olesen som Brunhilde Pomsel – naziforbryderen Joseph Goebbels’ sekretær. En enestående og rystende teaterdokumentar.

Brunhilde Pomsel sad i førerbunkeren, da de sovjetiske tropper stod i Berlins gader. Hun flygtede ikke. Efter 70 års stilhed lader Brunhilde Pomsel sig i 2013 interviewe til dokumentarfilmen Et tysk liv. I en alder af 103 år giver hun sit enestående vidnesbyrd om et liv før og under krigen tæt på en af verdenshistoriens største forbrydere, nazi-regimets propagandaminister, Joseph Goebbels.

Vi drages ind i Pomsels fortælling om en opvækst i skyggen af 1. verdenskrig, der ødelagde den tyske stat. Vi hører, hvordan hun først blev stenograf og sekretær for en jødisk forretningsmand for siden at arbejde i propagandaministeriet og endelig, i krigens sidste dage, i bunkeren under Berlin. Stillet over for et publikum sættes hendes hukommelse på prøve. Mens hun fortæller sin historie, slår den kollektive fortrængning revner. Kan ét menneske påtage sig skyld for et samfunds forbrydelser? Og er frygten for, at historien gentager sig overdreven?

Mødet mellem fortiden og nutiden giver os mulighed for at overveje vores eget moralske kompas og stille os selv spørgsmålet: Har vi et personligt ansvar for verdenshistorien?

 

På + Bag scenen

Medvirkende: Kirsten Olesen

Iscenesættelse: Liv Helm

Scenografi, kostume- og lysdesign: Mårten K. Axelsson

Koreografi: Marie Topp

Lyddesign: David Andreas Hjerting

Oversættelse: Anita Bay Bundegaard

Oversættelse: Christian Bundegaard

 

Varighed: ca. 1 time og 45 min.

 

Teaterbuffet:
Ved denne forestilling er der mulighed for tilkøb af Teaterbuffet. Serveres fra kl. 18.15.
Billetter til teaterbuffeten koster 150 kr., og kan købes her

Detaljer

Dato:
24 januar
Tidspunkt:
19:30
Pris:
kr125 – kr200