Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Daniel Rye – Ekstra Foredrag

17 december, 2020 kl. 19:00


Pris: 299kr – 349kr

Daniel Rye – Ekstra Foredrag

17 december, 2020 kl. 19:00


Pris: 299kr – 349kr

UDSAT – VI ARBEJDER PÅ NY DATO

NY DATO: d. 17.12.20 (flyttet fra d. 19.05.20) – billetter gælder til ny dato

398 dage som gidsel hos Islamisk Stat – Daniel Rye

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfanger, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.

James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel, og det var Daniel der viderebragte Foleys ”brev” og afsked til familien. En afsked Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.

Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie. Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie om hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS, hvordan mennesker overlever tortur og fangenskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie hvor virkeligheden overgår fantasien, hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større. Hvilket var en stor risiko at løbe i bestræbelserne på at få deres søn og bror hjem, hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.

En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse. Daniels oplevelser skildres også i Puk Damsgaards bog ”Ser du månen Daniel” (udgivet oktober 2015).

 

COVID-19 retningslinjer: Vi sørger for masser af håndsprit og for at publikum sidder med behørig afstand. Husk mundbind, når du skal i baren eller på toilettet. Hvis du har glemt dit mundbind, kan det købes i baren. Du kan nyde showet uden mundbind, når du sidder på din plads 🙂

Detaljer

Dato:
17 december, 2020
Tidspunkt:
19:00
Pris:
299kr – 349kr
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Tikko
Hjemmeside:
www.tikko.dk