Indlæser Begivenheder

Asser Amdissen – foredrag

september 23 Kl. 19:00

Pris: 50 – 100 kr.

Asser Amdissen – foredrag

september 23 Kl. 19:00

Pris: 50 – 100 kr.

Det går stærkt, det er sjovt. Det er stand-up, historiefortælling, lange linjer og dybt, dybt provokerende.

Asser Amdisen er historiker, forfatter og fortæller. I dag er han direktør for fonden bag Skoleskibet Georg Stage, men han har en fortid i museumsverdenen og som højskoleforstander. Mest kendt er han nok som hushistoriker på P3, hvor hans historier på ét minut er hørt og set af millioner. Han fortæller hurtigt, provokerende og bruger fortiden til at gøre nutiden og (især) fremtiden bedre.

På baggrund af bestsellerbogen “En ualmindelig og kortfattet Danmarkshistorie – fra begyndelsen til for nylig” fortælles hele Danmarkshistorien fra isen trak sig til i forgårs.

Foredraget kan fungere som en introduktion for dem, der ikke føler, at deres historiske viden er komplet nok, men det er også en samling af anekdoter, som der også bliver tid til at fortælle. Hør om stenalderbonden, som blev træt at lede efter urokser, om Harald Blåtand, som var en stor spindoktor, om Christian IV, som formøblede vores stormagtsstatus og fik 23,5 barn, om Stauning, om velfærdsstaten, om demokratiets storhold og fald – og om meget andet.